Luuletko olevasi aina oikeassa? Asenne voi tuhota parisuhteen

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Tavallisessa ja terveessä parisuhteessa on kaksi tasavahvaa ihmistä. Joillakin ihmisillä on taipumus tuntea olevansa aina oikeassa. Tällaisten henkilöiden kanssa voi olla hankalaa muodostaa kumppanuutta, koska henkilö ei välttämättä yritä koskaan huomioida toista osapuolta.

Maailmassa ei ole yhtäkään ihmistä, joka olisi aina oikeassa. Jokaisella voi olla oma mielipiteensä, mutta se ei tarkoita kuitenkaan oikeassa olemista. Jokainen voi miettiä omaa käyttäytymistään toisten ihmisten näkökulmasta. Miltä tuntuisi, jos ideasi, tekemisesi tai ajatuksesi eivät olisi koskaan kumppanisi mielestä tarpeeksi hyviä?

Asioilla on harvemmin taipumusta olla mustavalkoisia, eli yhtä ja ainoaa totutta ei välttämättä ole edes olemassa. Parisuhteen kannalta tämä tarkoittaa sitä, että asioille olisi annettava joustamisen ja neuvottelemisen varaa. Kun toinen kumppaneista on omasta mielestään aina oikeassa, eivät suhteen osapuolet ole tasavertaisessa asemassa. Pitkällä aikavälillä mielipiteiden vertaileminen voi muuttua onnea nakertavaksi kilpailuksi. Lopulta toinen osapuoli voi luovuttaa ja lähteä besserwisseriä karkuun eroamalla suhteesta.

Lähde: Femail First