Suomen suloisin viranomainen – Hiski-koiranpentu aloitti uransa poliisina

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Itä-Suomen poliisilaitos on julkaissut kuvan uudesta viranomaisestaan. Kuvassa söpöilee seitsemän viikon ikäinen belgianpaimenkoirapentu Hiski. Suloinen poliisikoira astuu virkatehtäviin koulutusjakson jälkeen.

Twitterissä ihastellaan parhaillaan Joensuun poliisilaitoksella työuransa aloittanutta koiranpentua. Yenicerin Gamin -niminen belgianpaimenkoira on Itä-Suomen poliisilaitoksen tuorein kasvo – ja samalla varmasti kaikista suloisin. Pieni koiranpentu aloittaa nyt intensiivisen treenaamisen kouluttajansa kanssa.

Poliisiammattikorkeakoulun mukaan Suomen poliisilla on noin 260 poliisikoiraa, jotka koulutetaan yleensä monikäyttöisiksi. Koirat ovat vapaa-ajalla tavallisia lemmikkieläimiä, mutta kulkevat ohjaajansa mukana yhdessä töissä. Poliisikoirat jäävät eläkkeelle yleensä 10 vuoden iässä.