Muistatko vielä elektroniikkapelit? Nyt niitä voi pelata verkossa

Digi · Tim Isokivi

Useimmat 80- ja 90-luvuilla varttuneet ovat joskus pelanneet patterikäyttöisiä elektroniikkapelejä. Yksinkertaiset pelit hävisivät kokemuksena kehittyneemmille konsoli- ja tietokonepeleille, mutta saattoivat pelastaa useita tylsiä automatkoja.

Nyt elektroniikkapelien parissa varttuneilla on mahdollisuus tyydyttää nostalgianälkäänsä pelilaitteiden emuloitujen versioiden muodossa. Internet Archive -sivustolle on lisätty yli 60 netissä pelattavaa versiota klassisista taskuun mahtuvista pelilaitteista.

Pelien joukkoon mahtuu niin varhaisimpia ja yksinkertaisimpia pelejä, taskuun mahtuvia versioita 90-luvun suosikeista kuten Mortal Kombatista kuin Tamagotchi-virtuaalilemmikkikin. Mahtuupa joukkoon jopa laskuvarjohousuistaan tunnetun räppäri Mc Hammerin oma peli.