Meikinpoistoliinat vahingoittavat kasvojen ihoa – tässä syy!

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Meikin poistamiseen on olemassa monia tuotteita, joiden avulla kosmetiikka irtoaa ihosta tehokkaammin kuin pelkän veden avulla. Nyt ihonhoidon asiantuntijat ovat kertoneet, että monien suosimat meikinpoistoliinat tekevät kasvoille enemmän hallaa kuin hyötyä.

Meikinpoistoliinat poistavat tehokkaasti silmämeikin ja huulipunan, mutta ammattilaisten mukaan meikinpoistoliinoja ei tulisi kuitenkaan käyttää korvaamaan kasvojen pesemistä. Liinat eivät onnistu kokonaan poistamaan iholta meikkejä tai päivän aikana kerääntyneitä bakteereja, minkä lisäksi ne kuivattavat ihoa.

Meikinpoistoliinat ärsyttävät ihoa ja voivat Daily Mail -sivuston mukaan aiheuttaa finnejä ja ennenaikaista ihon vanhenemista. Liinat jättävät ihoon paljon meikkijäämiä, minkä vuoksi liinalla voi poistaa osan meikistä, mutta sen jälkeen kasvot tulisi vielä huolellisesti pestä ja kosteuttaa tehokkaalla kosteusvoiteella.