Instagram toteutti käyttäjien toiveet – palasi vanhaan tyyliin

Digi · Tim Isokivi

Instagram aiheutti kaksi vuotta sitten kohua muuttamalla kuvasyötteensä algoritmia. Sen myötä julkaisuja ei näytetty enää aikajärjestyksessä. Nyt sosiaalinen media on ilmoittanut jälleen muuttavansa algoritmia käyttäjien toiveesta.

Sovellukseen ilmestyy Uudet julkaisut -nappi, jota painamalla käyttäjät pääsevät suoraan näkemään seurattujen käyttäjien uusimmat kuvat ja videot.

Instagram on blogissaan myös luvannut julkaisujen näkyvän syötteessä muutenkin aikaisempaa enemmän aikajärjestyksessä. Aikaisemmin Instagram näytti ensimmäisinä julkaisut, joiden se arvioi kiinnostavan käyttäjiä eniten.

Instagram-algoritmin muutos herätti vuonna 2016 runsaasti kritiikkiä, ja monet toivoivat syötteen palaavan alkuperäiseen kronologiseen muotoon. Vaikka tuore uudistus ei edelleenkään tuo vanhaa Instagramia takaisin, voivat käyttäjät Instagramin mukaan vaikuttaa nyt enemmän siihen kuinka julkaisut näkyvät.