Jalankulkija kuoli itseohjaavan robottiauton alle – poliisi julkaisi videon turmasta

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Itseohjaavat autot ovat tehneet tuloaan jo vuosien ajan. Suomen teillä liikuu jo satoja Tesloja, joiden automaattiohjaus on erittäin autonominen. Nyt Uberin robottiauto on ajanut tiettävästi maailman ensimmäiseen kuolonuhrin vaatineen onnettomuuden Yhdysvaltojen Arizonassa.

Koeajossa ollut Uberin itseohjaava robottiauto ajoi tietä ylittäneen naisen päälle Arizonan Tempessä viime sunnuntaina. Nainen kuoli saamiinsa vammoihin myöhemmin sairaalassa. Autossa oli mukana ajoa valvova ihminen. Ajoneuvo oli kuitenkin onnettomuushetkellä itseohjaavassa tilassa.

Poliisi julkaisi tilanteesta videon, jossa nähdään miten polkupyörää taluttanut nainen ilmestyy täysin pimeästä auton ajovaloihin. Jalankulkijalla ei ollut lainkaan heijastinta ja hän liikkui tiellä, jossa ei ollut suojatietä. Poliisi tutkii tapausta. Uber on ilmoittanut keskeyttävänsä robottiautojen koeajot toistaiseksi useissa kaupungeissa.

– Sydämemme ovat uhrin perheen läsnä. Teemme yhteistyötä paikallisten viranomaisten kanssa heidän tutkiessaan onnettomuutta, Uberin tiedotteessa kuvailtiin.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.