Toys R Usin perustaja kuoli 94-vuotiaana – näki imperiuminsa kaatuvan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme äskettäin miten maailman tunnetuin lelukauppaketju Toys R Us ajautui konkurssiin ja joutuu sulkemaan yli 800 lelukauppaa Yhdysvalloissa ja Britanniassa. Nyt leluimperiumi on ilmoittanut, että sen perustaja Charles Lazarus on kuollut 94-vuotiaana. Hän menehtyi eilen torstaina.

– Viime viikkoina Toys R Usissa on koettu monia surullisia hetkiä, mutta sydäntäsärkevin uutinen tuli, kun rakastettu perustajamme Charles Lazarus menehtyi. Hän vieraili New Jerseyssä vielä viime vuonna, ja häntä tullaan muistamaan kiitollisuudella. Lazarus tunnettiin energisenä ihmisenä, jonka intohimona olivat asiakkaat ja varsinkin lapset kaikkialla, Toys R Usin tiedotteessa kerrotaan.

Charles Lazarus perusti ensimmäisen kauppansa jo vuonna 1948. Pian hän huomasi, että kaupan hittituotteet olivat leluja ja päätti keskittyä niiden myymiseen. Ensimmäinen Toys R Us avattiin vuonna 1957, ja se sai valtavan suosion. Lopulta kauppaketju levittäytyi ympäri maailmaa.

Taannoin yhtiö ajautui selvitystilaan viiden miljardin velkojensa vuoksi, mutta selvitystila ei tuonut ratkaisua valtaviin taloudellisiin ongelmiin eikä yhtiölle löydetty ostajaa. Lopulta Toys R Us jouduttiin hakemaan konkurssiin. Konkurssin syynä pidetään lelukaupan siirtymistä verkkoon.

Pohjoismaiden Toys R Us -kauppoja pyörittää tanskalainen yhtiö, joka ei ole konkurssissa.