Yrittäjyydestä ja nyhtökaurasta tehtiin elokuva: ”Tuotetta ei saanut mistään”

Elokuvat Viihdeuutiset · Stara.fi

Elokuvaohjaaja Virpi Suutari keskittyy yrittäjyyteen seuraavassa elokuvassaan, joka saa Suomen ensi-iltansa tänään perjantaina. Yrittäjä-elokuvassa seurataan vuoden ajan nyhtökauran keksineiden Reetta Kivelän ja Maija Itkosen elämää ensimmäisen tuotantokoneen saapumisesta suureen yrityskauppaan asti.

Elokuva paljastaa mitä tapahtui kulisseissa silloin, kun kaikki halusivat ostaa tuotetta, jota ei ensin kuitenkaan saanut mistään. Samaan aikaan Honkajoella viisihenkinen Laineen perhe hankkii yhteisvoimin elantoa liha-autonsa ja sympaattisen pienen tivolinsa avulla. Kotikylän tyhjentyessä on myyntiautoon laitettu renkaat alle ja lähdetty tien päälle – sinne, missä asiakkaatkin ovat.

Yrittäjä-elokuva siirtelee katsojaa läpimurron kynnyksellä olevan startup-yrityksen keskeltä liha- ja tivoliyrityksen toisinaan surrealistiseen arkeen maaseudulla. Päähenkilöissä on paljon samaa: luovuutta, sitkeyttä ja riskinottokykyä. Elokuva on tyyliltään karnevalistinen ja koomisen hellä kuvaus yrittäjistä, joilla on hullunrohkeutta lähteä tavoittelemaan unelmiaan.