Aivot voi opettaa ideoimaan nukkumisen aikana

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Riittävät yöunet vaikuttavat ihmisen hyvinvointiin kokonaisvaltaisesti. Iho pysyy kauniina, mieli tasapainossa ja ylipaino kurissa. Aivot voi kuitenkin kouluttaa ideoimaan nukkumisen aikana siten, että luovuuteen otetaan käyttöön alitajunnan syvimmätkin osiot.

Sleep-storming tarkoittaa periaatteessa unen aikana tehtävää aivomyrskyä, eli ajattelusessiota. Tarkoituksena on valjastaa mielen sopukat tuottamaan uusia ideoita elämän eri tilainteisiin tai tiettyihin osa-alueisiin. Unen aikana tapahtuva ideointi auttaa astumaan perusajatusten ulkopuolelle.

Unen aikana suoritettava aivomyrsky voi tapahtua siten, että ajattelee intensiivisesti jotain ratkaisuja vaativaa ongelmaa. Harjoitus kannattaa aloittaa ongelmasta, joka ei ole liian iso tai muuten äärimmäisen merkityksellinen koko elämisen kannalta. Unen aikana kannattaa etsiä ideoita lähinnä jokapäivisiin haasteisiin tai esimerkiksi työtehtäviin, Calm-sivusto muistuttaa.

Aivomyrskyn voi aloittaa ennen nukahtamista ja tehdä itselleen selkeäksi, että aikoo etsiä asiaan ratkaisuja unen aikana. Aihetta voi ajatella muutaman minuutin ajan sängyssä ennen nukahtamista, kirjoittaa se sitten paperille, jonka jälkeen kokeilee rentoutumista ja nukahtamista. Mikäli mieli on ideoinut aiheen parissa yön aikana ja muistaa asian herättyään, kannattaa yön mielikuvat kirjoittaa heti paperille herättyään.