Suomalaiskoulu paljasti miksi kädet täytyy pestä – oksettava kuva verkkoon

Viihdeuutiset · Stara.fi

Käsien peseminen on ensiarvoisen tärkeää useita kertoja päivässä muutenkin kuin ainoastaan vessakäyntien yhteydessä. Parhaillaan Suomen kouluissa ja päiväkodeissa jylläävät monenlaiset tarttuvat taudit, joten Vantaalla sijaitseva Mikkolan koulu päätti osoittaa konkreettisesti käsienpesun tärkeyden.

Koulun neljäsluokkalaiset saivat kosketella paahtoleipää ennen käsienpesua. Sen jälkeen leipäpala pantiin verrokkina toimineen koskemattoman leipäpalan odottamaan seurauksia. Kuukauden päästä leipiä tarkasteltiin uudelleen, ja pesemättömiin käsin kosketeltu leipä oli pahasti homeessa.

– 4C:n tieteellisesti todistettu fakta: ”Kannattaa pestä kädet”. Toista leipää oppilaat koskettelivat ja toisen annettiin olla rauhassa. 4 viikon jälkeen tulos näkyy alla. #opehommat, koulun Twitter-päivityksessä todetaan.