Savua puhaltava norsu hämmensi tutkijat – löytyikö selitys viimein?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Intian Nagaraholen kansallispuistossa kuvatulla videolla todistetaan vähintäänkin epätavallista näkyä. Siinä norsu vaikuttaa hengittävän ilmaan savua. Tupakkataukoa puiden takana piilossa pitävältä näyttävä elefantti on ihmetyttänyt tutkijoita.

Wildlife Conservation Society -suojelujärjestön tutkija Varyn Goswami uskoo norsun yrittäneen syödä hiiltä.

– Norsu näytti nostavan puuhiilen palasia maasta. Se puhalsi mukana olleet tuhkat pois ja söi loput, Goswami kuvaili tiedotteessa.

Norsun epäillään käyttäneen hiiltä eräänlaisena lääkkeenä. Hiili nimittäin sitoo elimistöön joutuneita myrkkyjä. Metsäpaloissa ja salamaniskuissa syntyvällä hiilellä on myös vahvoja laksatiivisia vaikutuksia, mistä monet eläimet hyötyvät.