Takatalvi iski Japaniin – kirsikankukat peittyivät lumeen

Matkailu · Terhi Piiroinen

Japanilaiset saavat nauttia keväisin vaaleanpunaisesta kirsikkapuiden kukkaloistosta, eli sakurasta. Japanilaiset kirsikkapuut kukkivat yleensä maalis-huhtikuun vaihteessa, mutta nyt takatalvi on peittänyt nupullaan olevia kirsikkapuun kukkia alleen.

Sosiaalinen media on täyttynyt valokuvista, joissa on esitelty japanilaisia kirsikkapuita. Vaaleanpunaiset kukat ovat peittyneet moninpaikoin lumen alle, sillä lämpimästä kevätjaksosta huolimatta Japanissa satoi äsken runsaasti lunta. Sakura alkoi Japanissa virallisesti 17. maaliskuuta tänä vuonna.

SoraNews24-sivuston mukaan Tokiossa satoi tammikuussa ennätysmäärä lunta. Viime viikolla kaupungin lämpötila kohosi kuitenkin korkeimmillaan peräti 22 celsiusasteeseen, mutta laski äskettäin takatalven takia. Lämpö sai kuitenkin kirskikkapuut tässä välissä kukkimaan.

桜と雪と賑わう街。#目黒川#桜#雪#Sakura#一眼レフ#camera

A post shared by Tomoki Kawakami (@tmng1130) on

もうひと眠りしますか #春分の日 #桜 #雪 #蕾 #東京 #世田谷 #tokyo #setagaya

A post shared by ayamatsu (@ayamatsuayamatsu) on