Viskipullojen hinta yli 1 000 000 dollaria – tätä ei juoda Pohjanmaan kautta!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Jokainen viskien ystävä tietää, että hyvästä viskistä joutuu yleensä maksamaan pitkän pennin, mutta nyt myyntiin on tullut kaksi hieman kalliimpaa pulloa. Bonhamsin huutokaupassa Hong Kongissa 18. toukokuuta myyntiin tulevat pullot Macallan-viskiä arvioidaan yhteensä yli miljoonan dollarin arvoiseksi.

Splash

Molemmissa pulloissa on peräti 60-vuotiasta viskiä. 600.000 dollarin arvoiseksi arvioidun pullon etiketin on suunnitellut Peter Blake, joka suunnitteli aikoinaan myös muun muassa The Beatlesin ikonisen Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band -albumin kansitaiteen. Toisen pullon hinnan odotetaan olevan noin 500.000 dollaria, ja sen etiketin on suunnitellut Valerio Adami.

Bonhamsin asiantuntija Daniel Lam kuvailee pulloja keräilyharvinaisuuksiksi, joissa yhdistyy loistava viski ja tunnettujen taitelijoiden poptaide. Molempia pulloja tehtiin alunperin vain 24 kappaletta, joten kyseessä ovat todelliset harvinaisuudet. Macallan-viskit myytiin loppuun 30 vuotta sitten, eikä niitä ole sittemmin juuri huutokaupoissakaan nähty.