Saukko oppi uuden tempun – leikkii kuollutta käskystä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Saukkoja tavattiin ennen lähes koko Euroopassa, kunnes sen metsästys sai kannan romahtamaan. Suojelutyö on kuitenkin tuottanut tulosta, ja saukkoja on nykyisin noin kaksinkertainen määrä 1980-lukuun verrattuna. Saukkoja pääsee näkemään myös eläintarhoissa.

Saukot ovat leikkisiä ja vekkuleita vesielämään sopeutuneita näätäeläimiä. Nyt Facebookiin on julkaistu video, jolla nähdään uuden tempun kouluttajansa kanssa oppinut lajin edustaja. Saukko nimittäin osaa leikkiä kuollutta eläinohjaajan ”laukauksesta”.

Saukot voivat kasvaa jopa kymmenen kiloa painaviksi ja hännän kanssa metrin pituisiksi. Aikuiset saukot syövät päivittäin rilun kilon verran kalaa. Euraasian saukko on latinalaiselta nimeltään lutra lutra, mikä kuvastaa hauskasti lajille ominaista tapaa lutrata vedessä.

Otter Playing Dead

He actually trained it to play dead… 😱😂

Publié par LADbible sur dimanche 11 mars 2018