Chicago River värjättiin vihreäksi – kunnianosoitus Pyhän Patrickin päivänä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Irlannin kansallispäivää juhlittiin viime viikonloppuna. Vuosittain 17. maaliskuuta vietettävä Pyhän Patrickin päivä on perinteisesti kyllästetty apilanlehdillä, vihreällä värillä ja Guinnessin oluella. Reilu viikko sitten Chicago River värjättiin vihreäksi juhlan kunniaksi.

Saint Patrick’s Day näkyi myös suomalaisissa ravintoloissa, mutta suuresta irlantilaisyhteisöstään tunnettu Chicago tempaisi vielä näyttävämmin. Kaupungissa virtaava joki värjättiin vihreällä värillä. Joesta on runsaasti kuvia ja videoita sosiaalisessa mediassa sekä YouTubessa.

Joki on värjätty vihreäksi yli 50 vuoden ajan Pyhän Patrickin päivänä. Vihreä väri liittyy kolmiapilaan, sillä tarinan mukaan Pyhä Patrick opetti irlantilaisille pakanoille kristinuskon kolminaisuusoppia apilanlehden avulla. Kristillisestä taustasta huolimatta monet viettävät juhlapäivää nykyään varsin maallisilla tavoilla, runsaan oluen ja viskin juomisen merkeissä.