Robotteja yritettiin pahoinpidellä videolla – näin ne pitivät puolensa!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Robottien on ennustettu ohittavan ihmiset älykkyydessä vuoteen 2029 mennessä. Olemme uutisoineet muun muassa Yhdysvaltojen armeijalle robotteja rakentavan Boston Dynamics -yhtiön tekeleistä, joista uusimmat osaavat toimia tiiminä ja avata ovia.

Aiemmin testattiin miten Boston Dynamicsin koiraa liikehdinnällään muistuttava robotti SpotMini suoriutuu oven avaamisesta, mikäli sitä häiritään suorituksen aikana. Nyt Daniel Estrada on julkaissut surkuhupaisan YouTube-videon, jossa nähdään miten Boston Dynamics pahoinpitelee robottejaan tutkimusmielessä.

Videolla nähdään useita tilanteita, joissa tutkijat härnäävät, potkivat ja tönivät robotteja. Tutkijat pahoinpitelevät robottejaan siksi, että he pystyvät selvittämään miten hyvin robotit onnistuvat pitämään puoliaan ja palauttamaan tasapainonsa. Hyvästä syystä huolimatta kiusaamisen katsominen voi aiheuttaa yllättäviä sympatian tuntemuksia.