Sammakko matkusti 6 760 kilometriä banaanien mukana

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Banaanien ja muiden hedelmien mukana kantautuu toisinaan eksoottisia eläimiä. Tuoreen uutisen tapauksessa yli kuuden tuhannen kilometrin matkan tehnyt otus oli onneksi melko harmiton. Iso-Britannian Blackburnin Tesco-ruokakaupan työntekijät tekivät yllättävän löydön.

Banaaneja sisältäneen pussin sisällä oli elävä sammakko. He ottivat yhteyttä RSPCA-eläinsuojelujärjestöön. Työntekijät puhkoivat pussiin ilmareikiä ja kaatoivat sisään hieman vettä. Eksoottisiin löytöeläimiin erikoistuneen Reptilian työntekijät tunnistivat sammakon Dominikaanisesta tasavallasta kotoisin olevaksi puusammakoksi.

Matkaa sammakon alkuperäiseen kotiin oli siis lähes 6 760 kilometriä. Independent-lehden mukaan eläin on sittemmin päätynyt asumaan löytöeläintalo Reptiliaan.