Näyttääkö nenäsi isommalta selfieissä? Tässä syy

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Selfiekuvat eivät aina kerro totuutta henkilön ulkonäöstä. Monet piirteet voivat vääristyä muokkaamattomissakin selfieissä. Tähän ilmiöön perehdytään Voxin tuoreella videolla.

Videon mukaan nenä saattaa näyttää jopa 30 prosenttia suuremmalta 30 sentin päästä otetussa kuvassa kuin 1,5 metrin päästä kuvatussa otoksessa. Monet ottavat selfiekuvan juurikin noin 30 sentin päästä.

Kameran linssi vääristää kuvaa, ja sitä lähimpänä olevat piirteet näyttävät isommilta kuin mitä ne normaalisti ovat. Vastaavasti kauempaa otettu kuva litistää piirteitä. On mahdollista, että tulevaisuudessa kamerat voivat automaattisesti muokata kuvan normaalimman näköiseksi.

Taannoisen tutkimuksen mukaan selfiekuvat ovat yksi syy, miksi yhä useammat ihmiset haluavat nenäleikkauksia. Jopa 55 prosenttia plastiikkakirurgeista kertoo kohdanneensa potilaita, jotka haluavat näyttää paremmalta nimenomaan selfieissä.