Coachella varautuu pahimpaan – yrittää estää joukkoammuskelun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltoja viime aikoina koetelleet joukkoammuskelut ovat vaikuttaneet musiikkifestivaalien turvajärjestelyjen kiristämiseen. Myös Kalifornian Coachella-tapahtuman järjestäjät varautuvat pahimpaan parantamalla turvallisuus- ja ensiaputoimia.

Alueella työskenteleviä poliiseja ja järjestyksenvalvojia koulutetaan tunnistamaan paremmin epäilyttäviä esineitä. Mikäli alueelle ilmestyisi esimerkiksi yllättäen uusi roskakori, tultaisiin se tutkimaan välittömästi. Alueella partioi myös UAV-lennokkeja ja yleisöä tutkitaan metallinpaljastimilla.

TMZ:n mukaan Coachellan pelastustyöntekijöille varastoidaan puolestaan suuria määriä kiristyssidettä ja muita ensiaputarvikkeita. Mikäli väkivaltaisuutta ilmenisi, voitaisiin uhrien verenvuoto ehkäistä nopeasti.

Viranomaiset eivät ole saaneet tietoonsa huhtikuussa järjestettävään Coachellaan kohdistuneita uhkauksia. Järjestäjät ja poliisit ovat kuitenkin varautuneet pahimpaan erityisesti Las Vegasin Route 91 Harvest -musiikkitapahtumassa viime syksynä tapahtuneen joukkoammuskelun jälkeen.