Dua Lipa avautui musiikkialan haasteista: ”Naisia ei oteta tosissaan”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Dua Lipa on noussut nopeasti kansainväliseksi supertähdeksi hiteillään Scared to Be Lonely ja New Rules, joita on kuunneltu pelkästään Spotifyssa yhteensä noin 1,3 miljoonaa kertaa. 22-vuotias kaunotar on ollut alalla vasta muutaman vuoden, mutta hän oli jo tänä vuonna ensimmäinen naisartisti, joka on saanut samana vuotena BRIT Awards -palkinotgaalassa viisi ehdokkuutta.

Dua Lipa pääsi GQ-lehden uuden numeron kansikuvatytöksi ja hänestä tehtiin myös haastattelu. Haastattelussa nainen avasi muun muassa sitä miten haastavaa musiikkialalla on työskennellä ja saada kunnioitusta naisena. Dua Lipa kuitenkin painotti, että hän ei ole onnekseen kokenut minkäänlaista ahdistelua.

Dua Lipa on saanut huomata sen, että naisen tulee tehdä enemmän töitä sen eteen, että hänet otetaan muusikkona vakavasti. Mieslaulajien kohdalla oletetaan, että he ovat olleet mukana kappaleidensa synnyssä ja kirjoittaneet ne itse. Naislaulajien kohdalla ajatellaan kuitenkin usein, että heille on ojennettu kappaleet valmiina. Dua Lipa on kirjoittanut omat kappaleensa itse, ja hän kertoi ammentavansa laulujensa aiheet sydänsuruista ja tunteilla manipuloimisesta.