Selvitä kuinka paljon Facebook tietää sinusta – näin se onnistuu

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhteisöpalvelu Facebook tietää käyttäjistään enemmän kuin moni ehkä uskaltaisi kuvitellakaan. Käyttäjistä kerättyjä tietoja käytetään esimerkiksi heihin kohdennettuun mainontaan.

Facebook-käyttäjien on mahdollista selvittää, mitä kaikkea yhteisöpalvelu heistä tietää. Tämä onnistuu menemällä Facebookin oikeasta yläreunasta Asetukset-sivulle ja painamalla Yleiset käyttäjätilin asetukset -valikon pohjalla olevaa ”Lataa Facebook-tietosi” -linkkiä.

Jotta tiedot voi ladata, täytyy käyttäjän syöttää sähköpostiosoitteensa ja salasanansa. Koko paketin lataamisessa saattaa kestää jonkin aikaa.

Kaikkien omien tietojen läpikäyminen voi myös viedä oman aikansa, etenkin jos Facebookia on sattunut käyttämään useiden vuosien ajan. Perustietojen lisäksi Facebook tallentaa muun muassa käyttäjän kaveripyynnöt, tapahtumakutsut, kuvat ja videot sekä Messenger-palvelussa lähetetyt viestit.