Unohda kookosvesi – tuttu hedelmä tarjoaa saman hyödyn

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ravinnerikkaat superfoodit ovat usein melko hintavia, koska kaikki terveyttä edistävät tuotteet myyvät tällä hetkellä hyvin. Ravintoneuvojan mukaan monien tuotteiden kohdalla kyse on kuitenkin vain onnistuneesta markkinoinnista, koska samat ravintoarvot sisältäviä edullisempiakin tuotteita olisi kuluttajille tarjolla.

Ravintoneuvoja Amelia Harray kertoi Daily Mail -sivuston mukaan, että esimerkiksi kalliin kookosveden voisi hyvin vaihtaa banaaneihin. Kookosvesi ei todellisuudessa kosteuta kehoa sen paremmin kuin vesikään. Kookosveden terveyshyödyt perustuvat sen sisältämään magnesiumiin, kaliumiin ja fosfaattiin, mutta näitä samoja löytyy myös banaaneista, jotka ovat paljon edullisempia.

Amelia Harray kehottaa myös jättämään suosiolla kalliin kookosöljyn pois ruoanlaitosta ja korvaamaan sen edullisemmalla oliiviöljyllä. Harrayn mukaan kookosöljyä voi käyttää muuten, mutta ruoanlaittoon sitä ei kannata tuhlata. Oliiviöljy ajaa saman aseman ja toimii kuumennettaessa jopa kookosöljyä paremmin.