Yritätkö tulla raskaaksi? Muista nämä viisi ruokaa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Aiemmin on tutkittu, että alkoholin käytön vähentäminen ja päivittäinen 81 milligramman annos aspiriinia edesauttavat raskaaksi tulemista. Nyt naisten hedelmällisyyttä ja ravintolisiä tutkinut Mark Moyad kertoi Women’s Health -sivustolle viisi ruoka-ainetta, jotka parantavat naisten raskaaksi tulemisen mahdollisuutta niiden seleenipitoisuuden vuoksi.

1. Parapähkinä

Parapähkinät ovat ylivoimaisesti paras seleenin lähde.

2. Kala ja äyriäiset

Tonnikala, ruijanpallas, sardiinit ja ravut sisältävät myös runsaasti seleeniä.

3. Sika, nauta ja siipikarja

Seleenipitoisuudeltaan korkeita ovat myös kinkku, nauta, kalkkuna ja kana, mutta näiden kanssa kannattaa varoa korkeita antibioottipitoisuuksia ja valita aina mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman puhtaasti kasvatettu proteiini.

4. Raejuusto

Raejuusto on seleenipitoisuutensa lisäksi myös hyvä kalsiumin lähde.

5. Jyvät

Riisi, kauranjyvät ja maissi sisältävät seleeniä.