Above & Beyond esiintyy Electric Festival -tapahtumassa Helsingissä

Festarit Viihdeuutiset · Stara.fi

Elektronisen tanssimusiikin kärkinimiin lukeutuva Above & Beyond esiintyy Helsingin Messukeskuksessa 20. – 22. heinäkuuta järjestettävässä Electric Festival -tapahtumassa. Yhtye nähdään sunnuntaina 22. heinäkuuta ja samalla tapahtuma laajenee kolmipäiväiseksi.

Above & Beyond teki hiljattain historiaa saavuttamalla uudella Common Ground -albumillaan Yhdysvaltojen Billboard-listan kolmannen sijan. Sijoitus on korkeimpia suomalaisen artistin Yhdysvalloissa saavuttamista, esimerkiksi Yhdysvalloissa hyvin menestynyt HIM ei koskaan yltänyt edes listan kärkikymmenikköön.

Suomalaisen Paavo Siljamäen sekä brittiläisten Jono Grantin ja Tony McGuinnessin vuonna 2000 perustama Above & Beyond on yksi maailman tunnetuimmista ja arvostetuimmista elektronista tanssimusiikkia tuottavista yhtyeistä. Heidät on huomioitu muun muassa Grammy-ehdokkuudella, ja heidän esiintymisensä keräävät kymmenien tuhansien yleisöjä ympäri maailmaa.

Siljamäki ja Grant omistavat myös maailman tunnetuimpiin elektronista tanssimusiikkia julkaiseviin levy-yhtiöihin kuuluvan Anjunabeats-levymerkin. Yhtye esiintyi edellisen kerran Suomessa vuonna 2016.

Electric Festivalilla esiintyvät tänä vuonna myös muun muassa saksalainen trance-pioneeri Paul van Dyk, Britannian suosituimpiin trance-tuottajiin kuuluva Lange, sekä Yhdysvaltojen elektronisen tanssimusiikin kulmakiviin vuosikymmeniä kuulunut Gabriel & Dresden. Lisää esiintyjiä julkaistaan vielä neljässä vaiheessa.