HBO:n suosikkisarja näpäytti Facebookia – esitti logon kyrillisin kirjaimin

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhteisöpalvelu Facebook on ollut viime viikkoina kohujen keskiössä. Yhdessä niistä Venäjän on epäilty sotkeentuneen Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin Facebookin ja muiden sosiaalisten verkostojen kautta.

Nyt HBO:n suosittu komediasarja Silicon Valley on näpäyttänyt Facebookia hienovaraisella tavalla yhteisöpalvelun Venäjä-kohusta. Tarkkasilmäiset katsojat huomasivat alkuteksteissä vilahtavan Facebook-logon kirjainten muuttuivat hetkeksi kyrillisiksi latinalaisten aakkosten sijaan.

Venäjä-kohun ohella Facebook on ollut huonossa valossa myös tietovuodon vuoksi. Yli 50 miljoonan Facebook-käyttäjän tietojen paljastettiin vuotaneen data-analytiikkaan erikoistuneelle Cambridge Analytica -yhtiölle, joka työskenteli muun muassa Donald Trumpin presidnetinvaalikampanjalle.