Maailman tiheimmin asuttu saari – 1 200 ihmistä kahden jalkapallokentän alueella!

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kolumbian rannikon tuntumassa sijaitseva Santa Cruz del Isloten saari ei olisi asuinpaikkana liian tiivistä asumista kammoavien mieleen. Kyseessä on nimittäin tiettävästi maailman ahtain saari.

12 000 neliömetrin, eli noin kahden jalkapallokentän kokoisella alueella asuu yli 1200 ihmistä. Vaikka saarella on vain yksi koulu, kaksi kauppaa, yksi ravintola ja yksi viisi tuntia päivässä sähköä tuottava generaattori, ovat paikalliset tottuneet epätavalliseen asuinpaikkaansa.

Vielä 150 vuotta sitten aution saaren ensimmäiset asukkaat olivat sinne muuttaneita kalastajia. Useimmat nykyiset saarelaiset ovat heidän jälkeläisiään.

Pienen saaren rajoitteista ja ahtaudesta huolimatta saaren asukkaat eivät vaihtaisi rauhallista eloaan mihinkään. Santa Cruz del Isloten arkeen tutustutaan Youtuben Great Big Story -kanavan tuoreella videolla.