Tutkimus todisti: Sisko tekee sinusta paremman ihmisen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Pikkuveljet ja -siskot saattavat välillä tuntua todellisilta riesoilta, mutta heistä on tutkitusti seuran ja leikkikaverin lisäksi myös terveydellistä hyötyä muille sisaruksille. Kerroimme aiemmin tutkimuksesta, jonka mukaan sisaren syntymä ennen vanhemman sisaren kouluun menemistä paransi tämän terveyttä ja fyysistä kuntoa. Nyt on saatu selville, että siskojen kanssa kasvaminen tekee muista sisaruksista myös parempia ihmisiä.

Huffington Post -sivusto kertoo tutkimuksesta, jossa selvitettiin miten siskojen kanssa kasvaminen vaikuttaa muihin sisaruksiin. Tutkijat saivat selville, että siskot tekevät muista lapsista parempia ihmisiä ja auttavat heitä toimimaan paremmin myös muidenkin ihmisten kanssa.

Siskot edistivät muiden sisarusten mielenterveyttä, minkä lisäksi siskot paransivat myös muiden lasten sosiaalisia taitoja. Siskojen kanssa kasvaessa lapset oppivat tekemään kompromisseja, saivat hyvät neuvottelutaidot ja paremmat avut myös kommunikoinnin ja sosiaalisen kanssakäymisen suhteen.