Mies myrkytti vahingossa perheensä – akvaariosta levisi vaarallista höyryä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Iso-Britanniassa asuva mies on vahingossa myrkyttänyt koko perheensä ja neljä palomiestä. Hän tuli levittäneeksi ilmaan myrkyllisiä höyryjä siivotessaan akvaariotaan.

Chris Matthews oli SWSN-uutistoimiston mukaan ottanut akvaariosta pois korallien päällystämän kiven, tarkoituksenaan hangata siitä lian pois. Seuraavana päivänä hänen koko perheensä koiraa myöten kärsi voimakkaan flunssan kaltaisia oireista.

Matthews päätteli perheen saaneen myrykytyksen, joten hän soitti hälytysnumeroon. Viranomaiset asettivat koko talon karanteeniin, ja sairastuneet toimitettiin sairaalaan kokeita varten. Keuhkokuumetta muistuttavien oireiden taustalla oli korallista irronnut palytoksiini.

12 vuoden ajan akvaarioita harrastanut Matthews tiesi korallien palytoksiinin olevan myrkyllistä syötynä, mutta ei tiennyt se leviävän ilmassa. Hänen mukaansa melko yleisen xenia-koirallin mahdollisista vaaroista löyty juurikaan tietoa verkossa.