Pastaruoka voi myös laihduttaa – mutta vain tässä tapauksessa

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni ajattelee, että pastaruoat ovat lihottavia. On kuitenkin tutkittu, että tämä ei pidä paikkaansa. Aiemmin italialaisten ihmisten ruokavalioita ja painoindeksejä tutkittaessa on käynyt ilmi, että pastan syöminen ei ole ollut merkittävässä asemassa ihmisten lihomisessa. Nyt on tutkittu, että se saattaisi jopa edesauttaa painonhallintaa.

Daily Mail -sivusto kertoo Torontossa tohtori John Sievenpiperin tekemästä tutkimuksesta, jossa mies huomasi, että säännöllinen pastan syöminen voi jopa laihduttaa. Tutkija sai selville, että noin kolme pasta-annosta viikossa syövät ihmiset pudottivat ilman dieettiä noin puoli kiloa painoaan kolmen kuukauden aikana.

Pastan syömisen lihottava vaikutus näyttääkin olevan kiinni siitä mitä muuta ihminen syö. Mikäli henkilö syö tasapainoisen ja terveellisen ruokavalion mukaan, pastan vaikutukset ovat positiiviset. Jos ihminen kuitenkin pastan lisäksi syö paljon roskaruokaa ja muita runsaskalorisia herkkuja, pasta ei pysty pelastamaan tilannetta.