Poliisi loi tietokoneella kuvan murtovarkaasta – tämän miehen tunnistaisi nopeasti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Epäillyistä rikollisista tehdyt poliisipiirrokset luodaan nykyään yhä useammin tietokoneilla. Edistyneen teknologian käyttö ei kuitenkaan aina tarkoita toivotunlaista lopputulosta.

Iso-Britannian Warwickshiren poliisilaitos julkaisi Twitterissä tietokoneella luodun kuvan epäillystä murtovarkaasta. Epäillyn tunnistamisen ei luulisi olevan vaikeaa, sillä kuvassa hänellä on kasvoillaan epätavallisen kokoinen virne.

Kuvan miehen kommentoitiin Twitterissä muistuttavan muun muassa Liisa ihmemaassa -tarinan Irvikissaa ja Snapchatin filtteriä, joka tekee käyttäjän suusta ja silmistä isomman. Poliisilatos on kuitenkin kommentoinut, ettei kyseesä ole vitsi. Kuvan saaman huomion toivotaankin johtavan murtovarkaan nopeaan pidättämiseen.