Uusi trendi lapsiperheissä – perheassistentit tulevat

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa on meneillään trendi, jossa perheet palkkaavat avukseen perheassistentteja. Kyse on tavallaan arkea helpottavasta avustajasta, joka tekee paljon muutakin kuin toimii vain lastenvahtina.

Aikuiset tarvitsevat omaa ja kahdenkeskistä aikaa. Nykymaailma on kuitenkin kiireinen ja vaativa, kun vuorokauteen tulisi sisällyttää lasten kasvattamisen ja perhe-elämän pyörittämisen lisäksi työt ja harrastukset. Sosiaalinen elämä vaatii myös siivunsa ajasta, mikäli ei halua tyystin erakoitua muusta maailmasta, PureWow tietää.

Perheavustajat ovat sekä lastenhoitajia että vanhempien assistentteja. He auttavat perhettä asioiden organisoimisessa ja toteuttamisessa. Jos vanhemmat tarvitsevat esimerkiksi apua omassa firmassaan, voivat perheavustajat olla mukana yritystoiminnassa lasten ollessa koulussa tai päiväkodissa. Monilahjakkuudet soveltuvat myös kodinhoidon avuksi ja kuljettamaan lapsia kouluun tai harrastuksiin.