Nimilaki muuttuu Suomessa – lapsen nimeen uusia mahdollisuuksia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Valtioneuvosto on tiedottanut, että Suomen nimilainsäädäntö muuttuu ensi vuoden alusta. Tammikuusta 2019 alkaen lapselle voi antaa neljä etunimeä aiemman kolmen sijaan. Lisäksi sukunimiin liittyvät lait muuttuvat.

Nimilainsäädäntö muuttuu ensi vuonna siten, että jatkossa avioliittoon astuvat henkilöt voivat ottaa yhdistelmäsukunimen molemmille. Aiemmin se on ollut mahdollista vain toiselle avioliiton osapuolelle. Sukunimiyhdistelmät sallitaan jatkossa myös lapsille.

Jatkossa avoliitossa on mahdollista ottaa puolison sukunimi, mikäli pariskunta on asunut yli viisi vuotta yhdessä tai heillä on yhteinen lapsi. Toisin sanoen tulevaisuudessa voi ottaa kumppanin nimen myös ilman avioliittoon astumista.