Suklaa voi loppua maailmasta jo 40 vuoden kuluttua

Ohhoh! Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suklaa on monien makean ystävien herkku. Suklaan syöminen antaa monille nautintoa, mutta tutkimusten mukaan se edistää myös ihmisten terveyttä kohtuullisesti syötynä. Nyt suklaan kuitenkin pelätään loppuvan maailmasta.

World Economic Forumin mukaan suklaa saattaa tätä menoa loppua maailmasta noin 40 vuoden kuluessa. Syy suklaan tuotannon mahdolliseen loppumiseen johtuu ilmastonmuutoksesta, joka uhkaa kaakaokasveja. Kaakaokasvit ovat tutkijoiden mukaan vaarassa kadota maapallolta vuoteen 2050 mennessä korkeampien ja kuivempien sääolosuhteiden vuoksi.

Yli puolet koko maailman suklaasta tulee Norsunluurannikolta ja Ghanasta, mutta niiden lämmennyt ilmasto ja kuivanut maaperä ei tule olemaan enää parin vuosikymmenen kuluttua kaakaon kasvattamiselle sopivaa. Tutkijat ovat kuitenkin huomanneet uhan ja yrittävät nopeasti keksiä keinoja kaakaokasvien pelastamiseksi. Tutkijat yrittävät tällä hetkellä muuntaa kasvien geeniperimää niin, että se kestäisi kuivemman ja kuumemman ympäristön.

We might only have 40 years of chocolate left

The reason? Climate change. Read more: https://wef.ch/2GIMQSo

Publiée par World Economic Forum sur lundi 9 avril 2018