Piirrän Cheekin Joka Päivä -taideprojekti päättyy – teokset taidenäyttelyyn

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sosiaalisessa mediassa seurattiin vuoden ajan taiteilija Matti Närekankaan projektia, jossa mies piirsi Cheekin kuvan joka päivä yhden vuoden ajan. Noin 9.000 ihmistä seurasi taiteilijan piirustuksia Facebookissa. Projekti huipentuu taidenäyttelyyn.

Piirrän Cheekin Joka Päivä -taideprojekti saa finaalinsa Creat Space -taidegalleriassa, Helsingissä 26.4.-8.5.2018. Kaikki sosiaalisessa mediassa julkaistut lyijykynäpiirrokset on mahdollista nähdä livenä A3-muodossa. Matti Närekangas on Helsingissä syntynyt itseoppinut taiteilija, joka piirtää myös sarjakuvia ja musisoi. Kaikki teokset ovat myynnissä, ja puolet tuotoista lahjoitetaan Suomen Mielenterveysseuralle.

– Närekangas haluaa teoksellaan kiinnittää huomiota media- ja viihdekulttuurin lyhytjänteisyyteen ja henkilöpalvontaan. Piirtämällä joka päivä uuden kuvan Suomen menestyneimmästä rap-artistista Närekangas käyttää samaa keinoa kuin viihdeartistin julkisuusmarkkinointi. Viihdetuotteen suosio perustuu turvallisiin mielikuviin, jotka luodaan jatkuvalla toistolla mediassa, Facebookissa uutisoidaan.

314/365

Publiée par Piirrän Cheekin Joka Päivä sur jeudi 22 mars 2018

270/365

Publiée par Piirrän Cheekin Joka Päivä sur mardi 6 février 2018

259/365

Publiée par Piirrän Cheekin Joka Päivä sur jeudi 25 janvier 2018