Voiko joutsen murtaa ihmisen käsivarren? Tässä totuus vanhasta uskomuksesta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joutsenien väitetetään toisinaan olevan niin vahvoja, että ne voisivat murtaa aikuisen ihmisen käsivarren. Tosiasiassa kyseessä on kuitenkin liioiteltu uskomus. Joutsenet saattavat käyttäytyä aggressiivisesti puolustaessaan hautomisaikana pesiään.

Yleensä joutsenet kuitenkin pyrkivät lähinnä pelästyttämään tunkeutujan pois levitellen siipiään ja sähisemällä.

Joutsenten tiedetään hyökänneen ihmisten kimppuun harvoin, ja silloinkin tuloksena on todennäköisemmin mustelmia kuin luunmurtumia. Iso-Britannian Metro-lehden mukaan lintu luultavammin satuttaisi itsensä kuin onnistuisi murtamaan ihmisen luita.

Tiedossa on kuitenkin yksi tapaus, jossa joutsen on tappanut ihmisen. Vuonna 2012 joutsen kaatoi Anrhony Hensleyn kajakin, minkä seurauksena mies hukkui.