Koira jahtasi Googlen kuvausautoa – päätyi karttapalvelun kuviin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Googlen karttapalvelut kuvaavat maailman katuja aktiivisesti Street View -ominaisuuksia päivittääkseen. Toisinaan kuviin tallentuu huvittavia asioita, kuten Googlen autoa Japanissa jahdannut koira.

Google Street View esittelee eri paikkoja 360-asteessa, ja ympäristön kuvaamisesta vastaa hakukonejätin oma kamera-auto. Japanin Kumagessa kameralle tallentui katujen lisäksi myös sangen innokas koira, joka päätti jahdata karttapalvelun autoa pitkän matkan ajan. Autoa jahtaava karvatassu on jätetty palveluun näkyviin, vaikka toisinaan esimerkiksi ihmiset kasvot pyritään sumentamaan.

Googlen karttapalvelun kuvausauto pysähtyi myöhemmin umpikujaan, jolloin myös koira oli saanut sen kiinni. Lemmikkieläin juoksi auton ympärillä. Emme tiedä, onko Googlen työntekijä tehnyt koiran kanssa kuvaussession jälkeen lähempää tuttavuutta. Toivottavasti koira on palannut omistajansa luokse.