Konsultti haluaa suomalaisesta koiranlihasta vientituotteen – Evira ei taivu

Ohhoh! Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kerroimme juuri miten Balilla lihavartaita kaupustelevat myyjät ja ravintolat jäivät kiinni siitä, että he myivät koiranlihavartaita turisteille kertomatta, että kyseessä oli koirasta peräisin tullut liha. Eläinsuojelujärjestön edustaja näki myös omin silmin miten väkivaltaisesti koirat tapettiin kiduttamalla ja myrkyttämällä. Nyt suomalainen konsultti Juhani Peltola haluaisi koiranliihasta suomalaisen vientituotteen.

Maaseudun Tulevaisuus uutisoi siitä miten Malesiassa Kuala Lumpurissa asuva konsultti Juhani Peltola haluaa, että Suomessa alettaisiin tuottamaan koiranlihaa. Peltola on ollut Suomen viranomaisiin yhteydessä asian tiimoilta jo viime vuonna, mutta hänelle ei ole näytetty vihreää valoa.

– Vaikka Evira kehuu auttavansa viennissä niin tuntuu siltä, että se koettaa kaikin tavoin estää viennin byrokratialla tai ”kaupunkiviherhörhöilyllään”, Peltola kommentoi Maaseudun Tulevaisuus -lehden mukaan.

– Koira erittäin maukkaana lihana olisi oiva vaihtelu monelle ravintola-asiakkaalle. Miksi kaikkien tulisi tuottaa vain possua, broileria tai nautaa, Peltola jatkaa ihmettelyään.

Peltolan mukaan koiranlihan tuottaminen ja vienti voisi työllistää kymmeniä viljelijöitä. Vienti voitaisiin kohdistaa esimerkiksi Indonesiaan, jossa koiranlihasta saisi kovan hinnan. Evira oli tyrmännyt konsultin ehdotuksen kommentoimalla, että se ei tule koskaan hyväksymään koiranlihan tuottamista koska koira on lemmikkieläin.