Poliisilta pysäyttävä kirjoitus: ”En halunnut kenellekään pahaa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Oulun poliisilaitos on julkaissut sosiaalisessa mediassa syrjäytymisellä ja päihteillä marinoidun kertomuksen elämästä, joka useimmille on vierasta, mutta toisaalta monille nuorille Suomessa myös arkipäivää. Jokaisen olisi hyvä miettiä miten voisimme yhdessä ehkäistä nuorten syrjäytymistä.

– Paikalle sunnuntaiaamuna kotoaan herätetty kiinteistönhoitaja tietää kertomattakin, minkä asunnon oven poliisipartio haluaa auki. Hänkin on käynyt täällä työnsä puolesta lukuisia kertoja aiemmin. Poliisien tehtävänä on ottaa kiinni rikoksesta epäilty sekä tehdä kotietsintä tämän asuntoon, nimimerkki Poliisimies kirjoittaa Oulun poliisilaitoksen Facebook-sivuilla.

Lähistöllä sijaitseva kauppa oli edellisenä iltana ryöstetty puukolla uhaten. Valvontakameroista tekijäksi tunnistettiin reilu parikymppinen mies, joka on poliisille entuudestaan tuttu. Miehen elämää ovat jo pitkään sävyttäneet päihteet ja rikokset.

– Asunto on pieni ja todella epäsiisti. Eteisessä poliisit loikkivat postinjakajan luukusta lattialle pudottaneiden kirjeiden yli. Kirjeiden seassa on postia niin vuokranantajalta, käräjäoikeudelta kuin poliisiltakin. Jääkiekkolehtiä tai rakkauskirjeitä ei näy. Asunnon olohuoneen pöydällä on homehtunut mikropitsan palanen, käytettyjä huumeruiskuja, kaksi puukkoa ja tupakan tumppeja, kirjoitus jatkuu.

Poliisipartio tapaa sohvalta nuoren miehen, joka on jo odottanut poliisin tuloa.

– En halunnut kenellekään pahaa. En halunnut sille kaupan myyjälle mitään pahaa. Minulla on kovat velat ja vaihtoehtona olisi ollut, että minut tapetaan tai piestään kunnolla. Kyllähän te tiedätte, rikoksesta epäilty vastaa poliisille.

– Mies kertoo, ettei ole syönyt pariin päivään juuri mitään. Hän on pitänyt itsensä hengissä päihteillä. Viina, lääkkeet, kannabis ja suonensisäiset huumeet ovat olleet miehen listalla siinä missä makaronilaatikko, lihakeitto ja riisipuuro viereisen kerrostalon lapsiperheen. Ero näiden kahden maailman välillä on muutenkin valtava.

Pitkässä ja jopa pysäyttävän koskettavassa kertomuksessa lukija pääsee kurkistamaan maailmaan, joka on valtaosalle suomalaisista täysin tuntematon. Silti sellainen voi löytyä monien omasta naapurista. Voit lukea kirjoituksen kokonaisuudessaan tästä alta.

Ruskettunut lippalakkiKaupungin vuokratalon rappukäytävässä haisee tupakka. Poliisin rikostutkijat kiipeävät portaita…

Publiée par Oulun poliisilaitos sur mercredi 11 avril 2018