Japanilaismies julistettiin maailman vanhimmaksi – ikää yli 112 vuotta!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman virallisesti vanhin elossa olevan miehen titteli on päätynyt Japaniin. Se kuuluu Hokkaidon Ashorossa asuvalle Masazo Nonakalle.

Nonakalle on kertynyt ikää jo 112 vuoden ja 259 päivän verran. Mies juhlisti Guinnessin ennätysten kirjalta saamaansa titteliä kakulla, jota hän kuvaili herkulliseksi. Vanhus harrastaa kuumissa lähteissä kylpemistä ja sumo-painin sekä samuraidraamojen katsomista televisiosta.

Aikaisemmin vanhimman elossa olevan miehen ennätys kuului Time-eldehn mukaan espanjalaiselle Francisco Olivera. Hän menehtyi tänä vuonna 113 vuoden ikäisenä.

Maailman vanhimman elossa olevan naisen titteliä pidellyt 117-vuotias jamaikalainen Violet Moss-Brown menehtyi syyskuussa 117-vuotiaana. Tittelin uskotaan siirtyvän japanilaiselle Nabi Tajimalle, joka on niin ikään 117-vuotias.