Hämmentävä Youtube-trendi leviää Japanissa: Nuoret kuvaavat läksyjen tekemistä!

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet somevillitykset, niin todelliset kuin keksitytkin, herättävät huolta monien lasten ja nuorten vanhempien keskuudessa. Tuoreen japanilaisen trendin voisi kuitenkin kuvitella olevan myös vanhempien mieleen.

Monet japanilaiset tubettajat ovat Kotaku-sivuston mukaan alkaneet kuvaamaan benkyou douga -nimellä tunnettuja videoita. Niissä nuoret istuvat hiljaa opiskelemassa ja tekemässä kotiläksyjään. Suosituimmat tubettajat ovat keränneet videoilllaan miljoonia katselukertoja.

Suuri osa videoiden katsojista on itsekin nuoria. Osa saattaa katsella videoita tunteakseen olonsa vähemmän yksinäiseksi omia kotiläksyjään tehdessä, osa puolestaan rauhoittavan ASMR-vaikutuksen vuoksi.

Ilmiö on levinnyt myös Japanin ulkopuolelle. Esimerkiksi yhdysvaltalainen The Strive Studies -kanava on erikoistunut täysin opiskeluvideoihin. Kanavalla on yli 80.000 seuraajaa.