Käytä rahaa oikein – tässä 3 asiaa, joihin kannattaa panostaa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kirjailija Laura Vanderkam on selvittänyt rahan tuomaa onnea ja sitä, mihin asioihin kannattaa sijoittaa taloudellisesti omaa hyvinvointia parantaakseen. Nyt on listattu kolme rahankäyttötapaa, jotka tekevät ihmiset todennäköisesti onnellisemmaksi.

1. Käytä rahaa kokemuksiin.

Rahaa kannattaa sijoittaa asioihin, joita ei koe päivittäin. On eri asia satsata riihikuivaa esimerkiksi matkusteluun kuin isoon taloon, joka vuoden päästä tuntuu jo pieneltä. Kokemuksia on monenlaisia, joten panosta niihin, jotka ruokkivat eniten sielua ja tuottavat nautintoa.

2. Sijoita asioihin, joilla säästät aikaa.

Kuten mainoksessakin sanotaan, aika on rahaa ja pitkä aika on paljon rahaa. Mikäli käytössä on ylimääräisiä euroja, kannattaa ne sijoittaa asioihin, joiden avulla saa säästettyä aikaa ja saa vaikkapa enemmän vapaata elämään. Ulkoista ja sijoita arkielämään helpottaviin hankintoihin.

3. Investoi ihmisystävällisyyteen.

Toisten ihmisten huomioiminen ja auttaminen tekee tutkitusti onnellisemmaksi. Rahaa kannattaa sijoittaa hyväntekeväisyyteen, mutta myös kahvin tarjoaminen kaverille saa aikaan lämpimiä ja siten onnellisempia tunteita. Ei ole salaisuus, että hyvän paneminen kiertoon kannattaa aina.

Lähde: PureWow