Yksi drinkki päivässä lyhentää elämää – jopa puolella vuodella

Lifestyle Ohhoh! Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Alkoholiin liittyen on tehty paljon erilaisia tutkimuksia, jossa on huomattu, että alkoholilla on paljon haittavaikutuksia, mutta kohtuullisesti nautittuna siitä voi olla myös terveydellistä hyötyä. Nyt uusi tutkimus on kuitenkin osoittanut, että alkoholin säännöllinen juominen vähentää elinaikaa huomattavasti.

BBC-uutiset kertovat tutkimuksesta, joka tehtiin 600.000 alkoholin kuluttajalla. Tutkimusten myötä huomattiin, että alle viiden alkoholijuoman nauttiminen viikon aikana ei vielä vaikuttanut ihmisten elinaikaan negatiivisesti. Viidestä kymmeneen juomaa vähensi elinaikaa kuitenkin jo noin puoli vuotta.

Tutkijoiden mukaan tämä laaja tutkimus sivuuttaa kaikki aiemmin tehdyt tutkimukset siitä, että alkoholilla olisi mitään terveydellistä hyötyä. 10-15 alkoholijuomaa viikossa vähensivät elinaikaa vähintään yhdellä ja korkeintaan kahdella vuodella, ja yli 18 alkoholijuoman nauttiminen viikossa vähensi elinaikaa noin viidellä vuodella.