Parisuhdeterapeutit paljastivat: Näin naurettavista syistä ihmiset eroavat!

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Parisuhdeterapeutit kuulevat usein samoja ongelmia pariskuntien suusta, kuten liian vähäisen läheisyyden, uskottomuuden, erilleen kasvamisen ja arjen stressaamisen. Pariskunnat voivat kuitenkin ajautua eron partaalle myös pienemmästä syystä.

Usein pikkuasioiden takia tappeleminen kielii suuremmista ja pinnan alla kytevistä ongelmista. Toisinaan kaikki mielipaha yksinkertaisesti purkautuu yhteen ja tiettyyn asiaan, joka lopulta saattaa eskaloida riidan avioeroksi. Parisuhdeterapeutit ovat paljastaneet Huffington Postille, että avioparit ovat hakeutuneet vastaanotolle jopa kissan herkkupalojen takia.

Pariskunta riiteli kissan makupalojen antamisesta niin paljon, että pohtivat avioeroa. Riita ratkaistiin lopulta parisuhdeterapiassa. Eräs terapeutti kertoo pitäneensä istunnon puhelimitse pariskunnalle, jonka molemmat osapuolet ajoivat kilpaa oikeustalolle. He kisailivat siitä, kumpi ehtisi jättää avioerohakemuksen ensimmäisenä. Terapeutti sai heidät järkiinsä.

Yksi pariskunta riiteli riitelemistään vaimon unen takia, jossa aviomies oli ollut uskoton. Aviopareille on tullut myös ongelmia avoimen parisuhteen järjestelyissä, kun osapuolet ovat kilpailleet omien rakastajien avulla. Osa puolisoista on alentunut kiristämään kumppaniaan parisuhteen avulla, minkä takia on lopulta hakeuduttu ammattiauttajan vastaanotolle. Entäpä riidoista riiteleminen? Pariskunnat hakevat eroa myös sen takia, että eivät selvitä riitoja aiheuttavia ongelmia, vaan riitelevät lopulta sen takia, että he riitelevät liikaa.