Capitol Hill täyttyi pahvisista Mark Zuckerbergeistä: ”Korjaa Fakebook”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Facebookin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg on parhaillaan Yhdysvaltojen kongressin kuultavana. Kuuleminen koskee erityisesti yhtiön taannoista tietovuotoskandaalia.

Washington D.C.:n Capitol Hillin edustalla on saattanut kuitenkin törmätä myös useampiin Zuckerbergeihin. Kongressin rakennuksen eteen on nimittäin tuotu suuri määrä pahvisia Mark Zuckerbergejä.

Tempauksen taustalla on aktivistijärjestö Avaaz. Heidän tavoitteenaan on nostaa tietoisuutta Facebookin väärää tietoa levittäviä valeprofiileja kohtaan. Pahvi-Zuckerbergeillä on päällään paidat, joissa lukee ”Fix Fakebook”, eli korjatkaa valebook.

Avaaz on lähestynyt Zuckerbergiä avoimella kirjeellä. Siinä Facebookia vaaditaan kieltämään valeprofiilit, ilmoittamaan käyttäjille aina kun he ovat altistuneet kyseenalaiselle sisällölle ja palkkaamaan palveluun faktojen tarkistajia.