Grand Theft Auto 5 teki maailmanennätyksen – ohitti jopa Star Warsin

Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Aikuisille suunnatun sisältönsä vuoksi toistuvasti kohua herättänyt Grand Theft Auto -pelisarja nauttii valtavasta maailmanlaajuisesta suosiosta. Nyt sarjan viides osa on rikkonut merkittävän virstanpylvään.

Grand Theft Auto 5 -peliä on myyty yhteensä 90 miljoonaa kappaletta, ja se on tuottanut maailmanlaajuisesti huikeat kuusi miljardia dollaria. Tämä tarkoittaa, että se on menestyksekkäämpi kuin yksikään muu yksittäinen videopeli, elokuva tai kirja.

Marketwatch-sivuston mukaan elisarjan viimeisin osa on myynyt jopa inflaation huomioon ottaen enemmän kuin yksikään Star Wars ja Tuulen viemää -menestyselokuva. Pelin suosio on vain lisääntynyt vuosien aikana.

K-18 -ikärajalla varustettu Grand Theft Auto 5 ilmestyi alun perin Playstation 3 ja Xbox 360 -konsoleille ja vuonna 2015 myös PC, Playstation 4 ja Xbox One -laitteille. Rockstar Gamesin huhutaan työstävän parhaillaan sarjan kuudetta osaa.