Näistä merkeistä tiedät olevasi ketoosissa

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni ruokatrendi ja laihdutukseen tähtäävä dieetti rajoittavat joko rasvan tai hiilihydraattien nauttimista. Useimmat uudet dieetit keskittyvät nimenomaan hiilihydraattien rajaamisen ruokavaliosta pois, mikä aiheuttaa elimistöön rasvaa polttavan ketoositilan. Ketoositilaa varten ihmisten tulee rajata hiilihydraattien saanti noin 30-40 grammaan päivässä.

Ihmisten välillä hiilihydraattien tarve vaihtelee, minkä vuoksi osa ihmisistä alkaa hiilihydraattien jättämisen jälkeen polttamaan nopeammin rasvaa energianlähteenään kuin toiset. Nyt ravintoneuvoja Alissa Rumsey kertoi Women’s Magazine -sivustolle mistä merkeistä tietää, että on saavuttanut ketoositilan.

1. Pahanhajuinen hengitysKetoosissa keho alkaa hajottamaan rasvaa ja proteiineja käyttääkseen niitä energianaan. Tämän sivutuotteena keho poistaa asetonia ulosteen, virtsan, hien ja hengityksen kautta.

2. Tunnet olosi väsyneeksiKun elimistö menee ketoosiin, keho on jonkin aikaa hämillään siitä, että se ei saakaan enää hiilihydraateista energiaa. Tämä saa olon todella nuutuneeksi ja väsyneeksi. Kun elimistö huomaa voivansa käyttää energianlähteenään kehon rasvaa, energiatasot nousevat uudelleen.

3. Ruokahalu väheneeKetoosi muuttaa suoliston bakteerikantaa ja useissa tapauksissa saa ruokahalun vähenemään huomattavasti.

4. Vietät aikaa vessassa enemmänVähähilihydraattiseen dieettiin kuuluu yleensä se, että rasvan määrää ruokavaliossa kasvatetaan. Keho ei ole kuitenkaan tottunut sulattamaan sellaista määrää rasvaa, mikä voi aiheuttaa ripulia ja pahanhajuista ulostetta.