Poliiseilla ja ensihoidolla erikoistilanne Heinolassa – mies uhkaili myrkkykäärmeillä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hämeen poliisilaitos on kertonut poliisipartionsa ja ensihoitajien joutuneen Heinolassa sunnuntaina hieman ennen puolta yötä uhkaavaan tilanteeseen, kun mies uhkaili viranomaisia myrkkykäärmeellä kerrostaloasunnossa.

– Asunnossa oli mies, jolla on lemmikkinään useita myrkkykäärmeitä. Hän oli uhannut paikalle saapunutta ensihoitoyksikköä hallussaan olleella erittäin myrkyllisellä käärmeellä. Käärme oli ollut miehen käsissä ja hän oli uhannut heittää sen ensihoitajien päälle, poliisi tiedottaa.

Paikalle hälytettiin lisää poliisipartioita, minkä jälkeen mies linnoittautui asuntoonsa ja uhkaili käärmeellä myös poliiseja. Poliisi keskusteli miehen kanssa puhelimen välityksellä. Tilanne kesti useita tunteja, mutta lopulta mies saatiin asunnosta ulos neuvottelemalla.

Poliisin tiedossa ei ollut olivatko käärmeet omissa terraarioissaan vai vapaana, joten asunto eristettiin loppuyöksi. Maanantaina selvisi, että asunnossa oli viisi käärmettä terraarioissa. Joukossa olivat kalkkarokäärme, kobra, puukyy sekä kaksi muuta kyykäärmettä.