Poliisi selvitti huumediilerin sormenjäljen Whatsapp-kuvasta

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Älypuhelinten kamerat ovat jo niin tarkkoja, että poliisi pystyy tunnistamaan niistä sormenjäljet. Näin kävi taannoin Iso-Britanniassa, jossa Whatsapp-kuva johti pidätykseen.

Brigendissä pidätetyn henkilön puhelimesta oli löydetty Whatsappin kautta lähetetty kuva. Siinä mies piteli kämmenellään ekstaasitabletteja. Kuva lähetettiin South Walesin poliisin rikostutkijoille, jotka onnistuivat tunnistamaan siitä sormenjäljet.

Sormenjälkien tunnistaminen johti huumediilerin pidätykseen. South Walesin poliisia edustava Dave Thomas kutsuu tapausta käänteentekeväksi. Hänen mukaansa pidätetyiltä takavarikoitujen älylaitteista löytyvät kuvat tullaan jatkossa tutkimaan tarkkaan.

– Nämä tyypit käyttävät teknologiaa, jotta he eivät jäisi kiinni. Meidän täytyy pysytellä perässä, Thomas kuvailee BBC:n mukaan.