NASA ei huomannut – erittäin tuhoisa asteroidi hipoi maata!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA raportoi usein maapalloa lähestyvistä asteroideista jo vuosia ennen ohilentoa, mutta kaikkea parhaatkaan asiantuntijat ja laitteet eivät kuitenkaan havaitse. Nyt tuloksena oli täytenä yllätyksenä tullut läheltä piti -tilanne, jossa olisi voinut käydä huonosti.

Lauantaina asteroidi 2018 GE3 sujahti maapallon ohi avaruuden mittakaavassa erittäin läheltä. Sen etäisyys oli pienimmillään vain puolet Kuun etäisyydestä. Asteroidin halkaisija oli jopa 100 metriä ja sen nopeus oli 106.000 kilometriä tunnissa. Koko oli jopa nelinkertainen Siperian Tunguskaan vuonna 1908 iskeytyneeseen asteroidiin verrattuna, Space Weather uutisoi.

Asteroidin osumisesta vapatunut energia olisi ollut noin 185-kertainen Hiroshiman atomipommiin verrattuna ja se olisi voinut tuhota kokonaisen suurkaupungin tai ilmakehässä hajotessaan useita kaupunkeja. Asteroidin huomasivat Arizonassa sijaitsevan observatorion tutkijat vain 21 tuntia ennen ohilentoa. Toisin sanoen asteroidi tuli täydellisenä yllätyksenä.