Southwestin turmakoneen radioliikenne julkaistu: ”Osa lentokoneesta puuttuu”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme eilen Yhdysvalloissa sattuneesta lentoturmasta, jossa Southwest Airlinesin Boeing 737-700 -lentokoneen moottori räjähti ilmassa ja puhkaisi reikiä lentokoneeseen. Räjähdys rikkoi myös ikkunan, jonka vieressä istunut naismatkustaja imeytyi paineistuksen takia osittain ulos lentokoneesta ja menehtyi myöhemmin saamiinsa vammoihin.

New Yorkista Dallasiin matkalla olleella lennolla oli 143 matkustajaa ja viisi miehistön jäsentä. Lentokapteeni Tammie Jo Shults on nyt noussut sankariksi, sillä hän onnistui tekemään pakkolaskun pahasti vaurioituneella lentokoneella Philadelphiaan. Hän on Yhdysvaltojen ilmavoimien entinen F18-hävittäjälentäjä ja ensimmäisiä naisia alalla.

Nyt lennon radioliikenne on julkaistu verkossa. Siinä lennonjohto tarjoaa turmakoneelle tavallista pidempää 25 mailin finaalia, mutta Shults ilmoittaa tyytyvänsä 20 mailiin. Lisäksi hän ilmoittaa joutuvansa hieman hidastamaan lentonopeutta ”koska osa lentokoneesta puuttuu”. Kuuntele radioliikenne tästä alta.